Kép: Kultography.hu
Nem könnyű megfelelni az elvárásoknak, ha az ember egy iszonyú sikeres levesbár után megnyit egy potenciális új kedvenc tésztást. A faék egyszerűségű recept: 1. végy egy egyetemisták által jól frekventált helyet (Kálvin tér) 2. a Leves. régi motoros rajongóit 3. találj egy műfajt, amit mindenki szeret (tészta) 4. fürödj a bevételben, mint Dagobert bácsi.
A mai nyitás után órákkal is még csökkeni nem akaró sor arra enged következtetni, hogy a recept bejött, úgyhogy a csábításnak engedve beálltunk, elvégre egy ilyen premiernél jobb első posztot kívánni sem lehetne.
Ami elsőre feltűnik, az a sokkal nagyobb üzem; egyszerre öt-hatan dolgoznak pont olyan eszeveszett tempóban, mint a Levesben. A menün egyelőre két szereplő: egy Nempadthai nevű indiai (az érdekes névválasztásból eredő félreértésektől, mint a "Padthai?" "Nem padthai, bolognai" "Akkor egy nempadthai és egy bolognai?" már a földön gurulna a Sas-kabaré teljes közönsége) és a klasszikus bolognai, szintén egyelőre csak fusili tésztával.
Azért választottam ez utóbbi bolognait, mert viszonylag egy alapszósz és egyszerű, kiválóan alkalmas tésztabárok minőségi megsaccolására. Ezt most azért nem alkalmazható, mert a bolognainak nem volt bolognai-íze (pedig a fogalmat igyekeztem tágan értelmezni). Ami volt, azt is elnyomta a csípősség, amit a srácok elfelejtettek jelezni a menütáblán. Ha tudom, én is az egyébként jónak mondott (kapszaicin-túladagolásban lebénult ízleléssel nem éreztem az ízét) nempadthait rendelem. Na de! Nem rinyálni jöttünk ide, hanem verdiktet mondani.
Szóval: a csomagolás zseniális, a fülesként szolgáló fémdrót miatt elszorult a szívem, amikor ki kellett dobni, pedig tuti jó még valamire. A bolognai most nem jött össze, de azóta már jelezték a Facebook-oldalukon a srácok, hogy azért a hiba nem a mi készülékünkben van, és a következő adag visszafogottabb lesz. Ezen kívül széles, 4 fős mintára kiterjedő kutatásunkban 50%-nak ízlett a Pasta tésztája (ebből mindketten Padthai-t ettek). Ami viszont egyikőjüknek sem tetszett, az az adagonként 990 Ft-os ár – mert jó a cucc, jó a cucc, de azért ezret nem ér. Sóher kifinomult ízlésünkkel és vékony pénztárcánkkal tehát nem valószínű, hogy rendszeres vendégek leszünk, de érdemes bepróbálni ezt a kis magyar Vapiano-t, ahogy a hype leültével mi is biztos visszatérünk.
PASTA.
ELTE-BTK, PPKE-JÁK,
KRE-HTK, KRE-BTK
tészta
$ $ $ - -