2013.04.17.
16:29

Írta: Somebody

Café Pan (?) – A kérdőjelek étterme

Ki ne emlékezne azokra a régi jó vasárnapi ebédekre, mikor nagyanyánk gőzölgő zöldséglevest, rántott csirkemell-csíkokat és hozzá egy jó porcukros fánkot tett az asztalra? Ha mégsem rémlik, nagyanyád nyilván nem a Váci utca 76. szám alatt működő vendéglátóipari egység üzemeltetője, aminek a nevét sajnos nem sikerült kiderítenünk, az viszont biztos, hogy egészen érdekes módon űzik ott az ipart.

A Váci utca kissé elfeledett, legalábbis kevésbé frekventált részén, a Fővám tértől kb. 3 perc sétára – ott, ahol az egy főre jutó szuvenírboltok, iPhone 6-ot már árusító egyéni vállalkozók, és a végsőkig kitartó éttermi bevonzó-emberek száma jócskán meghaladja a kívánatos mértéket –, na itt található tesztünk alanya, az egykor népszerű Café Pan helyén nyílt gyorsétterem.

A hely alapvetően azon vásárlók számára lehet alternatíva a 100 méterre található Burger Kinggel szemben, akik nem tudják, hogy 100 méterre található egy Burger King. A választék ugyanis egyszerre próbálja kielégíteni a Leves., a KFC és a fánkrajongók igényeit, ami a fent leírthoz hasonló érdekes menüket eredményez. Hogy most egy őrült fúziós konyháról, a fogyasztói igények ügyes felismeréséről, vagy pénzmosodáról van szó, azt hirtelen nem tudnám megmondani, maradjunk annyiban, hogy a személyzetet annyira meglepte, hogy betért egy vendég (én), hogy kétszer is elfelejtették a rendelést.

Persze joggal kérdezhetnétek, hogy minek pofázok, mikor itt mindenkit a kaja érdekel. A 990 Ft-ért mért menü (amit nosztalgikus 250 Ft-os árfolyamon Euróban is ki lehet fizetni) tartalmaz egy levest (zöldség vagy gulyás), 4-5 csík rántott csirkemellet és egy porcukos avagy fahéjas fánkot (persze lehet mást is enni, de ismerve a csirkeszárnyak hústartalmát, ez tűnt a legértelmesebb választásnak). A leves ugyan nagy adag, elégséges mennységű zöldséggel, de az íze a legelvetemültebb általános iskolai menzákat idézi, mintha szakácsaikat egyenesen a Junior Zrt. konyhájáról szalajtották volna. A csirkemell friss (ettől kissé még olajos, de nem zavaróan), rendes húsból készült, csak köret nélkül (na meg ezért az árért) elég gyenge eresztés. A fánk pedig egy fánk. Egy 90 Ft-os fánk. Egy felejthető fánk.

pan0.jpg

Összességében nem monanám, hogy térjetek be és ajánljátok ismerőseiteknek, de ha akarnátok se lenne egyszerű, mivel a nevét sem sikerült kiderítenem, az interneten pedig semmilyen formában nincsenek jelen. Viszont van kiülős rész, szóval ha a Fővám tér tele van, itt még lehet napozni.

Pszt! Szóljunk, ha újabb helyet teszteltünk?
Ha lájkolsz minket Facebookon, előbb értesülhetsz az új posztokról, mint a barátaid. Kattints az instant hipszter-élményért!

––––––––– ÉRTÉKELŐLAP (színes, szagos változatban a blogon!) –––––––––

?

1056 Budapest, Váci utca 76.

A közelben: BCE (Közgáz)
ELTE-ÁJK

Konyha: frissensültek, fánk

Árkategória: $ $ $ - -

Értékelés: ★★☆☆☆

Szólj hozzá!

Címkék: fánk 2* frissensültek 3$ BCE (Közgáz) ELTE-ÁJK

A bejegyzés trackback címe:

https://menza.blog.hu/api/trackback/id/tr535231457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása