2013.09.14.
04:09

Írta: Somebody

Pizza Manufaktura – úgyse ismered

Kép: Pizza Manufaktúra Facebook

Bevallom töredelmesen, régóta vacilálok, hogy írjak-e a Pizza Manufakturáról. Az étterem személyében ugyanis a város egyik legjobb pizzériáját ismertem meg, ami ráadásul olcsó, és féltem, hogy ha egy cikk következtében túl sokan kezdik felkeresni, még a végén engednek a színvonalból vagy árat emelnek, netán puszta hipszterségből abbahagyják. Aztán rápillantottam a blog látogatottsági statisztikáira, jóízűt nevettem magamban és megírtam a posztot.

Az a helyzet, hogy a Pizza Manufaktura nem csupán étterem, hanem egy életérzés. Alapból a föld alatt, egy szuterénben helyezkedik el (underground ugyebár)A kínált pizzákat és salátákat névről garantáltan úgyse fogod ismerni, a manufakturások olyan teljesen új neveket adtak nekik, mint Pumba, Latte Kukori, vagy Csípni fog. Az üdítők 90%-a hasonlóképpen teljesen ismeretlen itthon –ez alól csak a Cherry Coke az üdítő kivétel, de most komolyan, innál mainstream piát? Lol. Lame. A pizzák elkészültét csiszolatlan fabútorokon lehet kivárni, amíg a hangszórókból filmzene szól, és közben szemezhetsz a kiállított oldschool Sepel robogóval, vagy olvasgathatod a vintage magazinokat. Étkezni kizárólag kézzel – erre tábla is felhívja a figyelmet. Hogy a személyzeten szigorúan boka fölé érő répanadrág és vastag keretes (0 dioptriás) szemüveg van-e, azt így emlékezetből nem tudnám megmondani, de sanszos, hogy van.

IMG_2602.JPG

Szerencsére a hipszterség nem áll meg a berendezési tárgyaknál: annál ugyanis kevés újszerűbb dolog van, mint ehető pizzát árulni a Belvárosban (a 200 Ft-os szeletet ne nevezzük annak), mondjuk ezer forint alatt. A 28 cm-es (tehát az átlagosnál kicsit kisebb, egy normál étvágyú vendégnek bőven elegendő) pizzák 7-800 forintért mennek, hacsak nincs valami extra kívánságunk. Vállalkozóbb kedvűek kipróbálhatják az állítólag zseniális Banános Joe-t (paradicsomszósz, mozzarella, sonka, banán), vagy a nutellás verziót is. A tészta vékony, ropogós, a feltét is rendben van. Ja igen, és minden friss – sajnos ezzel együtt jár, hogy a sütési időt ki kell várni. Ami alaphangon negyed óra, de ha nagy a forgalom, 30 perc is simán lehet

Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy a minőség mennyire veri a budapesti pizza-kiszállítók által alacsonyra rakott lécet: a Pizza Forte vagy a Don Pepe közelébe nem ér a Manufakturának, se a szósz, se a sonka (na jó, az semmi extra, de legalább nem löncshús), se a a tészta. Ennek ellenére igazi erőpróba rendelni tőlük. Hogy miért? Egyrészt a kiszállítási terület egy amorf, a Gellérthegyet, Belső-Ferencvárost és a Nagykorúton belüli területeket magában foglaló forma (szóval nehéz beleesni, na); másrészt a futár érkezésére nem ritkán egy-másfél óráit is kell várni, így egy éhesebb társaságnál egyenes út vezet a csoport leggyengébb tagjának rituális elfogyasztásához. Magyarul ha valaki igazi élményre vágyik, látogassa meg a Manufaktúrát az Erkel utcában és várja ki az ebédjét underground környezetben. De azért ne adjátok tovább! Legyen ez a mi titkunk.

Pszt! Szóljunk, ha újabb helyet teszteltünk?
Ha lájkolsz minket Facebookon, előbb értesülhetsz az új posztokról, mint a barátaid. Kattints az instant hipszter-élményért!

Pizza Manufaktura

WWW

1092 Budapest, Erkel utca 9.

A közelben: BCE (Közgáz)
ELTE-ÁJK

Konyha: pizza, saláta

Árkategória: $ $ - - -

Értékelés: ★★★★★

2 komment

Címkék: saláta pizza 5* BCE (Közgáz) ELTE-ÁJK 2$

A bejegyzés trackback címe:

https://menza.blog.hu/api/trackback/id/tr245412137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tetra · http://unsigned.freeblog.hu/ 2013.10.11. 16:11:07

Én imádom a manufaktúrát, de ez azért erős volt. Szerencsére nem hipszterek, és a minőség _más_, mint a szokásos. A fokhagymás szószuk isteni, a paradicsom viszont hagy maga után kívánnivalót. Az áraik nagyon jók, a tésztájuk nekem nagyon bejön.

Somebody 2013.10.11. 17:23:41

Ízlések és pofonok, végülis ezt csak szubjektíven lehet értékelni. Szerintem úgy, ahogy van, telitalálat.
süti beállítások módosítása