2013.03.21.
18:48

Írta: Somebody

Yummy Noodles – Mint liftbe fingani

yummy.jpg
Kép: Yummy Noodles (Facebook)

Nem lehet egyszerű kiemelkedni a budapesti kínai éttermek közül, de a főváros trendet, hipszterséget és fűszagú villamosokat pumpáló ütőerén, a Kiskörúton több olyat is találunk, akiknek sikerült eltávolodniuk a Kóbor macskákat befogadok – ugyanitt házi kolbász kapható vonaltól. Most a legkevésbé ismert Yummy-t teszteltük.

Az üzlethelység parányi, épp alkalmas arra, hogy kivárjuk, amíg pár perc alatt a szemünk előtt elkészül a sült tésztánk. A Yummy Noodles-nek ugyanis (talán angolul középfokon beszélők már rájöttek) elsősorban zöldséges sült tészta a fő profilja, amibe árak szerinti növekvő sorrendben csirkét, illatos-omlós kacsát, vagy lazacot kevernek. A pláne pedig, hogy mindez a szemünk előtt történik. Helybenfogyasztás nincs (bár a kiszolgáló hölgy mindig megkérdezi, de mégis hol enném meg?), de a dobozokból séta közben is lehet enni, tiszta Amerika.

A doboz tartalma első alkalommal brutálisan soknak tűnik, csak eszed és eszed, de az Istennek sem akar elfogyni, aztán idővel hozzászokik az ember. Maga az étel nem tartogat hatalmas izgalmakat. A legtöbb kínaival ellentétben nincs nyakonöntve beazonosíthatatlan ízű szósszal, szóval akár azt az illúziót is keltheti, hogy egészséges; korrekt mennyiségű húst raknak bele, és ha esetleg száraznak találod (én legtöbbször igen), a pult mellett találsz szója- és chiliszószt, amivel szabadon nyakon lehet önteni a tésztát.

Az, hogy milyen és mennyi zöldség van benne, az éppen aktuális szakácstól függ. Régen persze minden jobb volt, kora ősszel tele volt mindenféle jóval, manapság néha hagymával és paprikával letudják a zöldeket, talán végre Kínába is beköszöntött a válság. Ami egyébként onnan is feltűnhet, hogy fél éve még egyszerre hárman-négyen dolgoztak, mára csak egy maradt, még a csigalépcsőn ülő, Metropolt olvasó (de magyarul nem beszélő!) kínai srác sincs ott. Az árak viszont ugyan azok, a remek csirkés tészta például 780 Ft, de állítólag adnak fél adagot is.

A teszt nem érhet véget egy fontos figyelmeztetés nélkül, árnyalva a Yummy-ról eddig alkotott pozitív képet, az pedig az intenzív szag (vagy illat, mindenki döntse el maga). A frissen megvásárolt, még javában gőzölgő sült tésztával órára beülni kb. akkora parasztság, mint befingani a liftbe, majd megnyomni a vészféket. Érdemes továbbá úgy beosztani az italodat, hogy egyszerre fejezd be az evést és az ivást, mert – és ez különösen veszélyes egyszerű ásványvíz esetén – az íz rá fog telepedni a palackra, majd a benne tárolt folyadékra is.

Mi lenne e hosszúra nyúlt teszt konklúziója? Félreértés ne essék: a Yummy remek hely, de minden nap, plusz esetleg kis, zárt térben ezt fogyasztani komoly erőpróba. Szebb idő esetén viszont ideális gyorskaja parkba kiülni és az ára is abszolút rendben van. Ja, és 9 elfogyasztott tészta után a 10. ajándékba jár, ha szorgalmasan gyűjtögetjük a pecséteket. Ajánlott!

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Yummy Noodles

WWW

1053 Budapest, Vámház körút 10.

A közelben: BCE (Közgáz), ELTE-ÁJK, PPKE-HTK

Konyha: kínai, tészta

Árkategória: $ $ - - -

Értékelés: ★★★☆

yummy3.jpg

1 komment

Címkék: kínai tészta 3* BCE (Közgáz) ELTE-ÁJK 2$ PPKE-HTK

A bejegyzés trackback címe:

https://menza.blog.hu/api/trackback/id/tr405161184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Buku3 2013.10.09. 17:05:20

Ezt az általánosítást... minden étterem ahol ázsiai kaja van, az kínai??? A jakiszoba (sült tészta) és a szusi, ami a Yummy Noodles fő profilja MIÓTA KÍNAI???
Persze, van tavaszi tekercs és húsgombóc is, ami valóban kínai, de a menüben a hangsúly a JAPÁN sült tésztán és szusin van.
www.facebook.com/photo.php?fbid=405954279451705&set=a.366207113426422.75538.366202296760237&type=1&theater
süti beállítások módosítása