2013.04.04.
01:17

Írta: Somebody

Deli's Bistro – öröm az Üllőin

Kép: Deli's Bistro (Facebook)

Létezik egy kicsit szemét találós kérdés: adott egy házaspár, az apa szifiliszes, az anya TBC-s és az ötödik gyerekét várja; annak ellenére, hogy az első vakon született, a második meghalt, a harmadik süket, a negyedik tébécés. Ajánlanád nekik az abortuszt? Ha a kérdésre igennel feleltél, akkor épp most ölted meg virtuálisan Beethovent. Na, kábé ez a helyzet a Deli's Bistro-val – elég sok negatív körülmény adott, mégis kár lenne kihagyni.

Ha az ember jár-kel a Kiskörút környékén, 100%, hogy kezébe nyomják a Deli's szórólapját (személyes rekordom napi négy alkalom). A kormányzat helyében megfontolnám, hogy a főzelék- és rántott csirecomb menük közé REZSICSÖKKENTÉS és ELMÚLTNYOLCÉV hirdetéseket csempésszek, mivel ennél hatékonyabb reklámhordozót nehezen találni. (köcsög módon ugyanis pont ebédidő előtt, órára sietőknek szokásuk osztogatni az ételfotókkal nem fukarkodó szórólapot, szóval minimum másfél óráig csak brassói aprópecsenyékről és songoku pizzáról tudsz fantáziálni.) A papírra amúgy "Kupon akció" van írva, ennek ellenére a "kupon-árak" megegyeznek az étterem normál áraival, szóval ezt a húzást nem igazán tudom értelmezni.

Na de negatív körülményeket ígértem, szóval lássuk:

1. Büdös a szórólap. Egyszerűen büdös. Innen üzenem srácok, hogy a képzeletemben a Fedél Nélkülnek van ilyen szaga. Ha nem lennék permanensen baromi éhes, lehet ki is dobnám.

2. Gyanúsan széleskörű a választék. Mintha olyan sok mindent csinálnának, hogy igazából nem is értenének semmihez, mondjuk mint egy balatonparti büfé (vagy Fónagy János). 

3. A hely nem valami bizalomgerjesztő – az Üllői út Kálvin tér felőli végéről van ugyanis szó, maga az üzlethelyiség pedig sötét és komor. Csak úgy az utcáról biztosan nem térnék be.

Most, hogy kidumáltuk az étterem a blog témáját tekintve irreleváns tényezőt, rátérhetünk a lényegre – KAJA. Amint írtam, választék van bőven, a szendvicsektől a pizzákon át a mindenféle kisütött húsokig (azt, hogy milyen állatból legyen, szabadon választhatod – pluszpont). Az árak igen korrektek, a menük (melyek egy főételből és egy választott desszertből / levesből) állnak, 1000 Ft körüli összeget kóstálnak. Viszont igaz, hogy a frissen sült főételekre kb 10-15 percet várni kell.

delis.JPG

Sajnos az egész választékot nem volt lehetőségünk végigpróbálni, így egyelőre csak a tejszínes-gombás rántott szelet menüről tudunk ítéletet mondani. Az adag nem a legnagyobb, amit életemben láttam, de elég; ízre és minőségre pedig kiváló. Az ajánlat alapján a főétel mellé jár még vagy leves, vagy desszert – nos a pultban délutánra (kb 3 óra) maradó desszertek (egy szikkadt csokis süti és egy kartonlappá száradt palacsinta) láttán a napi levest (brokkolikrém) kértük. És most tessék figyelni: nem volt rossz. A legtöbb tálcás étteremben és menzán nagy a kísértés, hogy a brokkolikrémlevest 94% víz, 1% brokkoli és 5% testszőrzet felhasználásával készítsék, ennek ellenére a Deli's-ben egészen telt, sűrű előétel lett belőle – na persze nem egy LEVES.-szint. Riszpekt.

Mi a konklúzió? Nézzetek körül a honlapjukon, ha találtok olyasmit, ami tetszik, próbáljátok ki! Van ám napi menü is, és ajánlanak egy okos megoldást: ha sietsz, felhívod őket, rendelsz, mire odaérsz a kezedbe nyomják, ezereccáz, köszviszlát. Ajánlott!

Pszt! Szóljunk, ha újabb helyet teszteltünk?
Ha lájkolsz minket Facebookon, előbb értesülhetsz az új posztokról, mint a barátaid. Kattints az instant hipszter-élményért!

––––––––– ÉRTÉKELŐLAP (színes, szagos változatban a blogon!) –––––––––

Deli's Bistro

WWW

1088 Budapest, Üllői út 2-4.

A közelben: BCE (Közgáz), ELTE-ÁJK,
KRE-BTK, KRE-HTK,
SOTE (Üllői út)

Konyha: pizza
szendvics
frissensültek

Árkategória: $ $ $ - -

Értékelés: ★★★★

Szólj hozzá!

Címkék: pizza szendvics 4* frissensültek 3$ BCE (Közgáz) ELTE-ÁJK KRE-HTK KRE-BTK SOTE-GYTK

A bejegyzés trackback címe:

https://menza.blog.hu/api/trackback/id/tr695183477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása